Afvalcontainers VLK Badkamer verbouwen

Een grote badkamer verbouwen

Wanneer we gaan verbouwen willen we het liefst zoveel mogelijk zelf doen. Om de controle te houden, om geld te besparen of gewoon omdat we het leuk vinden. De badkamer verbouwen is vaak een vrij gecompliceerde klus waardoor het erg belangrijk is om van te voren een planning te maken. Gaat u voor de eerste keer klussen of weet u niet waar u moet beginnen? Neem dan dit handige blog door.

De planning

Maar hoe ziet zo’n planning er nou eigenlijk uit? We begrijpen dat u misschien door de bomen het bos niet meer ziet en misschien een zetje in de rug nodig hebt. Daarom hebben wij voor u deze handige checklist voor het verbouwen van de badkamer.

 1. Bedenk hoe uw nieuwe badkamer eruit komt te zien. Is dit haalbaar met de leidingen? Waar en wanneer gaat u de nieuwe badkamer meubels bestellen? Houd er rekening mee dat sommige producten een lange levertijd hebben.
 2. Heeft u de knoop kunnen doorhakken en weet u hoe de nieuwe badkamer eruit moet zien? Begin dan met het slopen van de oude badkamer. Haal de tegels eruit, voer het sanitair af, etc. Voor het grootste deel van al het afval kunt u een bouw- en sloopafval container huren. Deze kunt u gemakkelijk bestellen in onze webshop tegen een lage all-in prijs. Als u enkel een muur wilt afbreken en/of tegels wilt afvoeren
 3. Als de badkamer er eenmaal uit is kunt u de leidingen leggen en het elektra verplaatsen.
 4. Heeft u de nieuwe tegels al? Dan kunt u beginnen met tegelen en voegen. Het begin is er!
 5. Nu de vloer er ligt is het tijd om het sanitair te plaatsen en aan te sluiten. De ruimte lijkt steeds meer op een badkamer!
 6. Tot slot kunt u de badkamer nog decoreren door middel van schilderwerk, mandjes en mooie handdoeken.

Hoe laat u de verbouwing zo soepel mogelijk verlopen?

Wanneer u gaat verbouwen zult u merken dat u af en toe tegen wat dingetjes aan zal lopen. Toch is het fijn om er van te voren voor te zorgen dat de verbouwing zo soepel mogelijk verloopt door uzelf goed voor te bereiden.

Een aantal dingen waar u rekening mee moet houden vóór en tijdens de verbouwing:

 1. Waarschijnlijk kunt u tijdelijk geen gebruik meer maken van uw eigen douche/bad. Zorg er dus voor dat u bij iemand anders gebruik kunt maken van de badkamer.
 2. Heeft u al nieuwe meubels besteld? Houd er dan rekening mee dat deze door het trappengat moeten passen.
  Als u vooral puin gaat het afvoeren kan dit best voor wat stof en rommel in het huis zorgen. Om de rommel te verminderen kunt u de vloer afdekken met plastic.
 3. Gaat u hulp vragen van vrienden, professionele klussers of familie? Vraag dan op tijd of zij op de door u gewenste datum kunnen helpen zodat u er straks niet alleen voor komt te staan.

Meteen beginnen? Huur een afvalcontainer

Gaat u over een tijdje de badkamer verbouwen en wilt u alvast een afvalcontainer bestellen? Bekijk dan hier het gehele assortiment. Voor de meeste badkamer verbouwingen raden wij de puincontainer of de bouw- en sloopafval container aan. Ook als u op het laatste moment nog een afvalcontainer nodig hebt kunt u bij ons terecht. Wist u dat onze containers op werkdagen binnen 24 uur al geleverd kunnen worden?

Heeft u vragen of wilt u om andere redenen persoonlijk contact met ons opnemen? Bel of mail dan onze klantenservice!