Afvalcontainers Flevoland plastic afval recycelen

Hulp voor ondernemers: slimmer omgaan met plastic afval

Op dit moment komt er ongeveer 20.000 kilo plastic afval per minuut in de oceaan terecht. Onderneemster Willemijn probeert met haar bedrijf Searious Business ondernemers te helpen om slimmer om te gaan met hun plastic afval om dit hoge cijfer terug te dringen naar 0. Volgens haar is er genoeg plastic in de wereld en is het daarom onnodig om nieuw plastic te produceren.

Plastic soep

De plastic soep is een groot en groeiend probleem. Merken zoals Coca-Cola, Unilever en Danone overspoelen de planeet met plastic. Toch zijn er naast deze grote bedrijven ook veel kleinere bedrijven die zich geen raad weten met hun plastic afval. Vaak komt het daarom terecht tussen andere afvalstromen die daardoor niet meer optimaal hergebruikt kunnen worden. ‘’Daar moet verandering in komen’’, volgens Willemijn. Op dit moment richt zij zich op de 3 sectoren waarin de plastic vervuiling het grootste is; verpakkingen, meubels en elektronica. Ze helpt ondernemers door hen te adviseren om over te gaan naar andere materialen die passen bij hun bedrijf, of door hen te helpen met het scheiden van hun plastic afval zodat het een tweede leven krijgt.

Impact van plastic zwerfafval

Zwerfafval is afval dat bewust of onbewust in de natuur of oceaan terecht komt. Plastic is een van de vele soorten zwerfafval die niet vanzelf afbreekt. Dit zorgt ervoor dat het vaak tientallen jaren aanwezig is in de natuur. Door de wind en regen komt plastic terecht in de zee waar het vervolgens wordt opgenomen door zeedieren, waarna het weer terecht komt in ons eten en dus in ons lichaam.

Naast dat het slecht is voor mens en dier, is het ook nog eens heel erg zonde om afval rond te laten zwerven in het milieu. Een groot deel van ons afval kan namelijk hergebruikt worden als secundaire grondstof of product.

Het doel van Searious Business

Willemijn van Searious Business heeft 2 concrete doelen; de hoeveelheid plastic afval die terecht komt in de natuur en oceanen terugdringen naar 0, en haar impact verdubbelen via bedrijven waarmee zij samenwerkt. Samen met haar klanten stelt zij een plan op waarin staat welke techniek het beste werkt voor het bedrijf. Volgens Willemijn kan elk bedrijf ook zelf een plan maken waarin staat hoe het plastic afval gescheiden moet worden. Belangrijk is om daarbij te kijken waar, wanneer en hoeveel plastic afval er vrijkomt.

Zelf bijdragen aan een schoner milieu

Wilt u zelf bijdragen aan een schoner milieu zonder plastic zwerfafval? Huur dan een afvalcontainer. Onze afvalcontainers zijn geschikt voor zowel particulieren als bedrijven die op een bewuste manier met hun afval om willen gaan. Benieuwd naar ons assortiment afvalcontainers? Bekijk dan hier onze webshop.