Afvalcontainers Flevoland Kluscontainer Huren

Kluscontainer huren voor afvalscheiden

In Nederland wordt heel wat gebouwd en gesloopt. Samen zijn we in Nederland goed voor zo’n 20 miljard kilo bouw- en sloopafval per jaar. Het grootste deel hiervan kan gerecycled worden maar dat lukt alleen wanneer het afval goed gescheiden wordt. Bent u een aannemer, werkt u in de bouw of wilt u om andere redenen meer weten over het scheiden van bouw- en sloopafval? Lees dan verder in dit blog.

Een afvalplan maken voordat u aan de klus begint

Afvalcontainers zijn er in verschillende soorten en maten. Het is dus belangrijk om van te voren na te gaan welke afvalcontainer bij uw klus past. Dit doet u door een afvalplan te maken. Bekijk welk afval er per klus vrijkomt, hoeveel afval er per afvalstroom vrijkomt en of het eventueel mogelijk is om een afvalcontainer voor gemengde afvalstromen te huren. Soms heeft u veel verschillende afvalstromen in grotere hoeveelheden; het is dan handiger om voor de verschillende afvalsoorten een aparte afvalcontainer te huren. Als u weet welk en hoeveel afval u straks moet afvoeren kunt u makkelijker een afvalcontainer kiezen. Vragen over onze kluscontainers? Op onze website kunt u per container de acceptatievoorwaarden vinden maar u kunt uiteraard ook contact opnemen met onze klantenservice.

Afval scheiden vanaf de bron

De beste manier om afval te scheiden is vanaf de bron. Op deze manier kan uw afval optimaal hergebruikt worden. Toch denken veel mensen dat het niet uitmaakt wanneer afval gemengd ingeleverd wordt in afvalbakken die daar eigenlijk niet voor zijn bedoeld. ‘’Het afval wordt achteraf toch wel gescheiden’’, wordt dan vaak gezegd. Dit is deels waar. Door middel van magneten en andere technieken is het mogelijk om vervuilde afvalstromen achteraf alsnog voor een groot deel te scheiden. Toch is het zo dat niet al het afval gescheiden kan worden en daarnaast worden sommige afvalstromen ook nog eens afgekeurd wanneer ze in aanraking zijn gekomen met andere afvalstromen. Kortom; het is enorm belangrijk om de juiste kluscontainer te huren voor uw afval. Hoe beter het afval gescheiden wordt vanaf de bron, hoe minder tijd en geld het kost om afval te recyclen.

De juiste kluscontainer huren

U heeft dus gelezen dat het erg belangrijk is om afval zo nauwkeurig mogelijk te scheiden. Zorg er dus voor dat er voor elke afvalstroom een afvalcontainer is die ruim genoeg is om het afval in kwijt te kunnen. Benieuwd welke kluscontainers u op onze website kunt huren? Klik dan hier om het hele assortiment te bekijken.