Afvalcontainers Flevoland Vuilcontainer Huren

Een vuilcontainer nodig na een grote verbouwing of klussen in huis

Bent u net klaar met een grote verbouwing thuis, waarbij u bijvoorbeeld muren heeft doorgebroken, dan heeft u waarschijnlijk veel puin over. Niet alleen puin, maar vaak heeft u ook andere soorten afval, zoals glas of een vloerbedekking, na het klussen in huis. Ook kan het zijn dat u niet alleen de indeling van uw huis heeft aangepast middels een verbouwing, maar tegelijkertijd een nieuwe badkamer heeft laten installeren of nieuwe meubels heeft aangeschaft. Wanneer u afval heeft zoals puin, glas, vloerbedekking, sanitair of oude meubels dan kunt u terecht bij onze containerverhuur. Er zijn namelijk 3 soorten vuilcontainers, die vaak gehuurd worden door klanten na een verbouwing of klussen in huis. Om duidelijkheid te scheppen over de verschillen tussen deze 3 vuilcontainers volgt de onderstaande uitleg.

Welk type vuilcontainer kan ik bestellen na een verbouwing in huis?

Er zijn drie type vuilcontainers, die vaak gekozen worden na een verbouwing in huis, namelijk de puin afvalcontainer, de bouw afvalcontainer en de grofvuil afvalcontainer. Er bestaat echter verwarring over het verschil tussen de drie vuilcontainers, aangezien er een overlap is tussen de afvalsoorten die zijn toegestaan in de 3 vuilcontainers. Om deze reden volgt er nu een lijst met de afvalsoorten, die toegestaan zijn in de 3 type vuilcontainers.

Bouw afvalcontainer

Allereerst de bouw afvalcontainer waar de volgende afvalsoorten in gegooid mogen worden: plastic, puin, kunststof, grofvuil, glas, papier, karton, vloerbedekking, gips, gibo en/of hout. U kunt de bouw afvalcontainer gebruiken voor het deponeren van uw matras met een toeslag van 50 euro. Het is daarom handiger om uw oude matras naar de gemeentelijke stortplaats te brengen. Bij de gemeentelijke stortplaats zijn ze namelijk ook in staat om het matras op een duurzame manier te verwerken. U mag geen bouw afvalcontainer gebruiken voor de volgende afvalsoorten: dak afval, vetresten, olie, accu’s, autobanden, koelkasten, asbest of asbest vergelijkend materiaal en/of vriezers. Zoals u in het lijstje van toegestane afvalsoorten kunt zien bij de bouw afvalcontainer mag u ook grofvuil en puin in de bouw afvalcontainer gooien. U kunt echter beter kiezen voor de grofvuil container of puin afvalcontainer wanneer u grote hoeveelheden grofvuil of puin heeft.

Puin afvalcontainer

Het tweede type vuilcontainer vaak gebruikt bij verbouwingen is de puin afvalcontainer, die u kunt gebruiken bij de volgende afvalsoorten: bakstenen, metselpuin, dakpannen, grindtegels en/of stenen. U mag geen puin afvalcontainer gebruiken voor de volgende afvalsoorten: gips, dakgrind, asfalt, puinzakken, asbest of asbest vergelijkend materiaal en/of ander materiaal dan puin.

Grofvuil afvalcontainer

Het derde type vuilcontainer vaak gebruikt bij verbouwingen is de grofvuil container. U kunt de grofvuil container gebruiken voor de volgende afvalsoorten: hout, metalen, afvalhout, sloophout, kunststof, tegels, meubels, raambekleding, sanitair, fietsen, tuinmeubels en/of puin. Ook hier geldt dat als u grote hoeveelheden puin heeft, u het puin beter in een puin afvalcontainer kan deponeren. Net zoals bij de bouw afvalcontainer is het toegestaan om met een toeslag van 50 euro uw matras te deponeren in de grofvuil container. U kunt geen grofvuil afvalcontainer gebruiken voor de volgende afvalsoorten: asbest of asbest vergelijkend materiaal, autobanden, vriezers, vetresten, spuitbussen, koelkasten, dakleer, kitspuiten, verfblikken en/of ander chemisch materiaal. Heeft u vragen over de afvalsoort die u wilt gaan afvoeren of wilt u meer weten over de verschillen tussen deze 3 type vuilcontainers, dan kunt u het contactformulier invullen of ons bellen. Onze experts kunnen al uw vragen beantwoorden.

Kan ik een vuilcontainer met bouw afvalcontainer wisselen voor een puin afvalcontainer?

Het kan natuurlijk zo zijn dat u verschillende soorten afval thuis heeft na een verbouwing en dat u beide afvalsoorten wilt afvoeren. In dat geval kunt u kiezen om het ene type vuilcontainer te wisselen voor het andere type vuilcontainer wanneer de eerste vuilcontainer vol zit. U kunt er dus voor kiezen om een bouw afvalcontainer te laten wisselen voor een puin afvalcontainer. Houdt wel rekening met de afvalsoorten die zijn toegestaan in beide vuilcontainers. Wanneer de bouwafval container vol zit kunt u op onze containerverhuur website opnieuw een vuilcontainer bestellen bijvoorbeeld de puin afvalcontainer. Bij het afrekenen kunt u dan aangeven dat het om een wissel gaat. Vervolgens komt onze medewerker de volle bouw afvalcontainer bij u ophalen en een lege puin afvalcontainer bij u neerzetten. Wanneer onze medewerker de vuilcontainer komt plaatsen is het handig dat u aanwezig bent, zodat u kunt aangeven waar u wilt dat de vuilcontainer geplaatst gaat worden.

Volle vuilcontainer ophalen
Wanneer u de volle vuilcontainer wilt laten ophalen door onze medewerker en niet opnieuw wilt laten verwisselen voor een lege vuilcontainer kunt u het formulier op onze website invullen. U hoeft alleen uw emailadres, adres, ordernummer en de datum in te vullen. In onze prijs zit een huur inbegrepen van 4 weken. U zult echter zelf moeten aangeven wanneer u wilt dat de vuilcontainer wordt opgehaald, aangezien wij niet automatisch na 4 weken de vuilcontainer komen ophalen. Sommige klanten willen de vuilcontainer namelijk langer dan 4 weken laten staan. Dat is namelijk geen enkel probleem alleen zult u dan een extra bedrag kwijt zijn aan huur. Onze medewerker zal de vuilcontainer binnen 48 uur bij u komen ophalen wanneer u het formulier invult. U hoeft niet aanwezig te zijn bij het ophalen van de vuilcontainer. U moet er wel rekening mee houden dat onze medewerker geen problemen zal ondervinden bij het ophalen van de vuilcontainer.